Velkommen til Kristiansand, MS Stavangerfjord!

27. May 2023

Lørdag 27. mai 2023 klokken 12.45 legger Fjord Lines MS Stavangerfjord til i Kristiansand Havn for sitt aller første ordinære anløp fra Kristiansand. Styreleder Kjell Eirik Haavold, Assisterende Havnekaptein Matthias Eder og kommunikasjonssjef Isabelle-Louise Aabel ønsket skip og mannskap varmt velkommen. 

Skipet er en cruiseferge som seiler mellom Bergen, Stavanger, Kristiansand og Hirtshals. Hun ble sjøsatt 12. april 2013. MS Stavangerfjord og søster skipet MS Bergensfjord var de første og største cruisefergene som drives på grønn, miljøvennlig naturgass og har med det skrevet historie. Skipene drives nå av dual fuel-motorer som bytter mellom LNG, flytende naturgass, og MGO, marin gassolje. Ambisjonen er å seile mest mulig på LNG for å være et reelt bærekraftig reisealternativ.

Om bord finner du 380 cabiner for overnatting. Det er flere spisesteder om bord, blant dem en gourmet restaurant med plass til over 60 personer hvor du kan nyte en fem-retters middag. På dekk 10 finner du konferansefasiliteter for opptil 300 mennesker og et flott soldekk. For 5 år siden bygget de også inn et av dekkene til vinterhage hvor man kan nyte utsikt og følelsen av virkelig å være tett på havet under overfarten.

Vi ble tatt varmt imot av CEO Brian Thorsted Hansen som sier «vi har gledet oss lenge til endelig å komme til Kristiansand for første ordinære anløp». Vi fikk en rask tur om bord i skipet og møtte flere svært glade passasjerer. Styreleder Kjell Eirik Haavold overleverte et crest. «MS Stavangerfjord er et flott skip å få ønske velkommen til Kristiansand Havn» sier Haavold. Videre sier Haavold «vi har over flere år jobbe aktivt med strategiplanen om å være en fremtidsrettet og miljøvennlig havn. At Fjord Line velger å sette inn to store ferger i tillegg til FSTR fra Kristiansand er en viktig bidragsyter for nettopp å nå det målet. Med daglige avganger og helårsrute vil vi knytte oss enda tettere til kontinentet som er svært viktig for hele regionen både med tanke på reiseliv og næringsutvikling».

Assisterende Havnekaptein Matthias Eder sier at Fjord Line er velkommen med sine nye skip og ruter. «Den økte aktiviteten betyr mye for havna, for regionen og byen» sier Eder. Senere i juni kommer også søsterskipet MS Bergensfjord til Kristiansand og vi gleder oss til å hilse dem velkommen til havna.