Kristiansand havn skal være Norges mest bærekraftige cruisehavn

Cruise

Kristiansand Havn er den foretrukne cruisehavnen mellom Oslo og Bergen, og har gjennom flere år hatt en kontinuerlig vekst innenfor cruisesegmentet.

Stadig flere av de flotte cruiseskipene finner veien til Kristiansand, og hundretusenvis av cruiseturister har gjestet Kristiansand og omkringliggende severdigheter. Høydepunktet var rekordåret i 2014 hvor hele 77 cruiseskip anløp cruiseterminalen. Vi har Europas største landsstrømsanlegg, og det blir større og større interesse blant rederiene for å benytte seg av anlegget.  I 2017 åpnet den nye cruisekaien i Kristiansand, og gjestene blir møtt av hyggelige sesongbutikker på Pier 10. I 2019 var det ?? cruiseanløp. Covid-19 og reiserestriksjoner preget cruiseaktiviteten i 2020 og 2021 både globalt og i Kristiansand havn.

Kai 10 er den foretrukne cruisekaien i Kristiansand Havn. Utenom cruisesongen brukes kaien til offshore og andre spesielle anløp.

Nøkkeltall
2020

9
anløp
0
passasjerer
59107
snitt-tonnasje

Anløpsoversikt cruise

På grunn av Covid-19 og reiserestriksjoner kan oversikten over cruiseskip avvike. Cruiseskipene vil bli fjernet fra listen når havna har fått inn en bekreftelse på at anløpet er avlyst.

Siste oppdatert: 28.11.21 12:03