Seilskuta Tenacious på besøk i Kristiansand

8. August 2023

Mandag kom seilskuta Tenacious til Kristiansand. Skuta hadde seilt fra Arendal, og vært en del av Tall Ship Races 2023. Tenacious hører hjemme i Storbritannia og er et fungerende og unikt skoleskip.

Skipet ble bygget på midten av 90’tallet og ble sjøsatt i 2000. Hun hører hjemme i fondet Jubilee Sailing Trust med hjemmehavn i Southampton. Skipet har tre master, er 27,5 meter på det høyeste og hele 54 meter lang. Skroget er bygget i tre og mye av skipsbyggingen gikk på frivillige som ønsket å se skuta ferdig. Det er 9 faste crew ombord og de kan ha opptil 44 traineer. Dette er også det første skipet som er bygget for å kunne ha crew om bord med funksjonsnedsettelser.

Om bord finner du at det er tilrettelagt for rullestoler gjennom hele skuta, det er fire heiser og sviller for at svaksynte kan orientere seg om bord. Skipet har også et kompass utstyrt med stemmekontroll for svaksynte, samt at det er vibrator alarmer installert for hørselshemmede. På hver seiling er det alltid flere som har en funksjonsnedsettelse som crew om bord.

En seiling med Tenacious er mye mer enn en ferie, du blir inkludert som crew og hverdagens oppgaver om bord. Jubilee Sailing Trust og skipet selv har en visjon om å løfte sosial inkludering over hele verden og å sette fotavtrykk i hver havn de er innom. Programmet er for alle, og kapteinen sa at eldste han hadde seilt med om bord var over 90 år.

Når de legger til kai her i Kristiansand er de totalt 41 personer i mannskapet fra fem ulike nasjonaliteter hvor også Skandinavia er representert.

Kristiansand Havn er stolte over å kunne ønske velkommen til Kristiansand og god seilas videre