Gigantski i Korsvikfjorden og dåp av Fjord FSTR

4. June 2021

For en dag! Vi har hatt gigantskipet Pioneering Spirit i lille Korsvikfjorden og Fjord FSTR er døpt i byfjorden.

Pioneering Spirit i Korsvikfjorden

Grytidlig i dag begynte arbeidet med å få Pioneering Spirit inn i Korsvikfjorden for å losse en tung enhet for lagring på kaia.

Operasjonen har vært planlagt i lang tid, og det har blitt regnet på både plassering, dybder og om kaia kom til å tåle løftet. Grunnet værforhold ble det fremskyndet til tidligere på dagen. Det hele endte med å gå som smurt, og mye raskere enn planlagt. Havnekapteinen vår, Karl R. Danielsen, trekker frem spesielt to suksessfaktorer:

«Det er kjempedyktige folk i losene, mannskapet til Allseas (rederiet) og i havna. Vi kjenner hverandre godt og samarbeidet har vært upåklagelig.»

«Det eneste som gikk galt var at havnas egen båt, Molly, fikk trøbbel med en thruster. Det fikk vi raskt orden på, og få la vel egentlig merke til at det skjedde,» – legger havnekapteinen til med et lurt smil."

Etter løftet var planen å legge skipet i byfjorden, men vi oppdaget at det var lagt ut mye fiskeutstyr og vurderte at det ikke ville være forsvarlig å legge skipet der. Pioneering Spirit ble derfor lagt tilbake på ankerplassen ved Andøya.

Dåp av Fjord FSTR

I ettermiddag har Fjord Lines nye skip, Fjord FSTR, blitt døpt av gudmor og skiskytter Marte Olsbu Røiseland.

«Det er helt spesielt at dåpen blir lagt til Kristiansand. Det produseres jo ikke lenger så mange skip i byen, så vi er veldig glad for å få være med på dette. Det er en stor dag for oss vi vil gratulere så mye til Fjord Line», sier havnedirektør Halvard Aglen.

Fjord FSTR så godt som dobler kapasiteten på både transporten av biler og passasjerer mellom Hirtshals og Kristiansand. Vi gleder oss til skipet blir satt i rute!

Dåpen foregikk på cruisekaia, og i forbindelse med dette flyttet vi cruiseskipet Viking Sky til Reden i mellomtiden. Et strålende digitalt arrangement som ble fulgt av flere hundre på facebook.

Gudmor Marte traff blink og knuste flasken på første forsøk.
Gratulerer til Fjord Line og hele Kristiansand!

Sjekk ut bildegalleriet under!