• AA
  • Aktuelt
  • Kontakt oss

Sidesporet til Voss vann er åpnet

Åpningen av sidesporet til Voss vann sin fabrikk på Vatnestrøm ble offisielt markert torsdag 15. juni

Kristiansand Havn deltok i markeringen sammen med andre prominente gjester, deriblant samferdelsminister Ketil Solvik-Olsen, og direktør for jernbanedirektoratet Elisabeth Enger. Totalt deltok over 150 gjester på åpningen.

Prosjektet om å etablere jernbanetrafikk mellom Iveland og Kristiansand ble startet opp for om lag tre år siden. Målet for prosjektet var å få til en mer miljøvennlig og trafikksikker transport av Voss vann til og fra havna. Prosjektet fjerner om lag 5000 trailere i året fra den dårlige vegen mellom Iveland og Kristiansand, og det bidrar til måloppnåelse i transportsektoren ved å flytte last fra veg til sjø og bane.

Denne dagen har vi jobbet for i mange år nå. Endelig ligger sporet klart, og toget går. Det er en seier for miljø og det er en seier for trafikksikkerheten, uttaler Havnedirektør Halvard Aglen

Vi ser frem til fortsettelsen, og vi håper at neste trekk er å få på plass jernbanespor til vår nye containerterminal i Kongsgård/Vige. Våre argumenter er fra og med i dag sterkere nå som det er fast jernbantrafikk til Kristiansand Havn, men vi ønsker mer. Og vi er klare for nye prosjeker.

I mellomtiden så gleder vi oss over vannvognen fra Iveland. Hurra, hurra, hurra og gratulerer med dagen!