• AA
  • Aktuelt
  • Kontakt oss

Nok en fantastisk cruisesesong – og veksten fortsetter i 2019

Sommeren er på hell, og mange spennende cruiseskip har funnet veien til Kristiansand. Vi har fortsatt mange godbiter i vente, og neste år blir det enda flere.

Totalt vil det være 53 anløp som gjester Kristiansand i 2018, og i 2019 har vi allerede fått 56 skip på plass. Det tilsvarer en vekst på omlag seks prosent. Vi jobber for å få enda flere på plass.

Årets høydepunkt er likevel ikke antall cruiseskip som har funnet veien, men det faktum at vi åpner Europas største landstrømanlegg den 10. september. Da vil Regal Princess koble seg til vårt nye EU-finansierte landstrømanlegg som det første cruiseskipet i Norge.

For Kristiansand havn er cruisemarkedet et prioritert satsningsområdet, og vi vil fortsette å jobbe for å tiltrekke oss andeler av et stadig voksende internasjonalt marked. For de som er nysgjerrig på cruiseindustrien kan vi anbefale å ta turen til Arendalsuka i neste uke. Her vil Kristiansand havn sammen med bransjeorganisasjonen Norske havner delta i en rekke arrangementer der både cruise og miljø blir løftet opp på agenda.

Følg med på Arendalsuka.no og havnas egen Facebook-side.