• AA
  • Aktuelt
  • Kontakt oss

Presentasjon av rederiene

Color Line

Color Line er et norsk fergeselskap med omkring 3500 ansatte, hvorav om lag 2000 har sitt daglige virke om bord i et av rederiets seks skip. I Kristiansand opererer Color Line strekningen Kristiansand – Hirtshals med fergen «Superspeed 1» og med sin toppfart på 31 knop trafikkeres ruten med en seilingstid på 3,15t.

«Superspeed» erstattet i 2008 skipene «Silvia Ana» og «Christian IV» som trafikkerte Kristiansand – Hirtshals med en seilingstid på henholdsvis 2.5t og 4,15t.

Color Line ble offisielt etablert i 1990, men gjennom oppkjøp og fusjonerte virksomheter kan rederiet skilte med en langt lengre og stolt historie. Faktisk kan linjene trekkes helt tilbake til den første forbindelsen mellom Kristiansand og Frederikshavn og skipet DS «Frithjof» i 1872. Se mer på rederiets hjemmesider

 

Fjord Line

Fjord Line ble etablert i 1993, og driver med passasjer- og frakttrafikk med ruter fra Danmark til Norge. I Kristiansand trafikkerer selskapet strekningen Kristiansand – Hirtshals med fergen Fjord Cat og innehar «Atlanterhavets Blå Bånd». Det vil si at fergen er det passasjerskipet som raskest har krysset Atlanterhavet. Rekorden ble satt i 1998 med en seilingstid på 2 dager, 20 timer og 9 minutter.

Seilingstiden Kristiansand – Hirtshals gjør den unna på 2 timer og 15 minutter. Det finnes med andre ord ingen raskere alternativ for deg som ønsker å komme deg hurtigst mulig over til våre danske venner.

Ruten opereres kun i sommerhalvåret (april-september). Frem til fusjonen mellom Masterferries og Fjord Line i 2008 ble fergen driftet av Masterferries under navnet Master Cat, og anløp Hanstholm i Danmark. Se mer på rederiets hjemmesider